„Viitorul meu depinde și de voi!” – Proiect în derulare la Liceul „Elena Caragiani” Tecuci 
„Viitorul meu depinde și de voi!” – Proiect în derulare la Liceul „Elena Caragiani” Tecuci 

Asociația „Balinte Ionela” a semnat un acord de parteneriat cu Liceul Tehnologic „Elena Caragiani” din Tecuci. Proiectul „Viitorul meu depinde și de voi” este obiectivul acestui parteneriat care se va desfăşura pe o perioadă de 24 luni, din iunie 2021 până în iunie 2023. 

„Pentru a încuraja copiii, adolescenții să îndrăgească școala și pentru a-i sprijini să își descopere vocația ori să își dezvolte abilitățile, am semnat un acord de parteneriat cu Liceul Tehnologic Elena Caragiani. Obiectul acordului îl constituie implementarea proiectului <Viitorul meu depinde și de voi>, ce abordează dezvoltarea bazei materiale și educaționale din cadrul instituției – ateliere școlare. Se va avea în vedere desfășurarea unor lucrări de reabilitare şi consolidare a clădirii de la atelierele unității, precum și dotarea cu materiale didactice, scule, dispozitive și utilaje necesare desfășurării practicii curente. Atât elevii cât și părinții pot deveni mai încrezători în școală și în posibilitățile oferite de aceasta”, a precizat Ionela Balinte, președinta Asociației. 

Scopul acestui proiect este de a dezvolta procesul didactic și de a crește nivelul educațional al elevilor din unitatea de învățământ oferindu-le oportunitatea de a desfășura cu prioritate orele de instruire practică în regim propriu, cu personalul didactic al liceului. 

În cadrul acestui proiect, Asociația Balinte Ionela a donat conducerii Liceului 775 litri de vopsea lavabilă pentru renovarea interioară a instituției și aparatură indispensabilă atelierelor școlare, care nu a mai fost reînnoită de la începuturi. 

Aparatură necesară atelierelor 

În data de 13 septembrie 2021, la început de an școlar, Asociația Balinte Ionela a donat Liceului, pentru ateliere, mai multe aparate, respectiv: circular semistaționar cu masă, mașină verticală de frezat pentru lemn, polizoare, aparate sudură, 3 bormașini și accesorii utile în desfășurarea practicii elevilor. 

Directorul Liceului, Lăcrămioara Botez a declarat că are în prezent 812 elevi înscriși în 34 de clase, dintre acestea fiind 16 clase care au profiluri de practică în ateliere  pentru meseriile alese. 

24 de dulapuri cu scule, echipate complet 

Joi, 28 octombrie, la Liceului Tehnologic „Elena Caragiani” Tecuci au sosit 24 de dulapuri cu scule, profesionale, echipate complet: 455 piese, cu 105 unelte și 350 accesorii topex. Comanda a fost făcută de Asociația Balinte Ionela la firma Universal Tools Distribution SRL Cluj Napoca, valoarea achiziției fiind de 27.072 lei. 

Această achiziție a fost posibilă datorită implicării mediului de afaceri, foarte multe firme dorind ca absolvenții de liceu tehnologic să poată fi instruiți într-un mediu adecvat pentru ca pe viitor să se poată face față pieții muncii. Meșterii de altă dată nu mai există, iar mediul privat a înțeles acest demers de pregătire și formare. 

Şi-au adus aportul cu sume de bani următoarele societăți comerciale: BLK OIL BALCAN SRL, METAL MARASESCU CONSTRUCT SRL, DAVIDE CONSTRUCT SRL, DARKON OIL SRL, DUAL HAR-TECH SERVICE SRL, LEONMAR SRL, TREI CULORI SRL, BOGMIL TERM SRL, DACAECUN SRL, POGMAR AGTICOL SRL, JUNKET SRL, LUMISAR PUB REM SRL, ANTALI AMD 2015 SRL, IDEI DE ARHITECTURA SRL, DIROVA SRL, ROXDYVAS SRL, DASIAR GEOMAR SRL, PROFIT CONSTRUCT ANTEREU SRL, AGROFAN ZEA MYS SRL,  AMIRI MARVA SRL, GEGI SRL, MASSIMO ALEX EDIL SRL, SUPERCARS AUTO STAR SRL, KEVILIV SERVICE CARS SRL, SERVICE 1 TECHNOLOGY SRL, BECK ET CO SRL, RANDUNICA VET SRL, DULCE DE CASA SRL,  VASILICA GUSTOS SI SANATOS SRL, LAZDOG KENNEL SRL, TODER CRADY SRL, SERG DAVWANES SRL,  VICTAGRA SRL, ROXASIG CONSULT SRL, MIRIADI COM SRL, COVITEC SRL, GENLUCA MONDOGRUP SRL,  EURO STORY INVEST SRL, RAISUNIC INVEST SRL, PLASTDAN SRL, COSTIN I LUCIAN II, DERATINSECT CONSTRUCT SRL, PCM CONSTRUCT SRL, GEOCOSTY VASY PAV SRL, MARYOTAT SRL, ALVITEC SRL. 

Următoarea propunere constă în achiziționarea de unelte profesionale, respectiv menghine și pile, iar  Asociația Balinte Ionela face apel în continuare la mediu de afaceri să contribuie la acest proiect de instruire și formare a absolvenților de la Liceul tehnologic Elena Caragiani. 

Donațiile, orice sumă, pot fi făcute în contul 

Cont IBAN: RO17 RZBR 0000 0600 1902 6928  Banca Raiffeisen 

cu mențiunea „Dotare ateliere”. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top