Asociația Balinte Ionela s-a alăturat Campaniei „Inimă mare pentru cei mici!”, inițiată de dr. Liliana Dumitru, șefa secției de Neonatologie de la Spitalul Municipal „Anton Cincu”. În această campanie se dorește strângere de fonduri pentru Maternitatea din Tecuci.

În principal, Secția, care cuprinde 7 saloane plus două pentru situații mai dificile, are doar o singură baie pentru toate saloanele. Conform discuției avute cu doctor Dumitru, e nevoie de renovarea secției, de var pentru zugrăvit, aplicat linoleum antibacterian, achiziționat paturi pentru mame, noptiere, realizate băi cu chiuvetă mică, duș și toaletă în fiecare salon. Doctorița este conștientă că spitalul are acumulate datorii și găuri multe de acoperit și dorește să se adreseze și comunității pentru întrajutorare.

Conducerea Spitalului i-a oferit pătuțuri și trusouri pentru nou născuți, se ocupă de renovarea a două saloane unde mucegaiul era în floare, dar sunt nevoi pe care nu le poate acoperi, fiind necesare atât materialele enumerate cât și aparatura indispensabilă pentru bebeluși. Cea mai gravă dintre problemele existente la secția de neonatologie este lipsa incubatoarelor. La momentul actual există doar două incubatoare vechi pentru nou-născuți, în condițiile în care aproape 200 de mame nasc lunar în maternitatea tecuceană.

Un minim necesar de aparatură solicitat ar fi: două lămpi, un monitor de funcţii vitale, două incubatoare, o masă iradiantă, un traseu pentru terapie – în care sunt încorporate oxigenatoare, prize, aparat pentru determinarea bilirubinei transcutanat, analizator de gaze sanghine, ecograf, aparat de radiologie portabil, biberonia secției să fie dotată cu aparatură de sterilizare proprie și pompă electrică, masă radiantă, pulsiometru.

Împreună cu dr. Liliana Dumitru facem apel, în primul rând la mediul de afaceri dar și la persoanele fizice care dispun de mijloace financiare de a se alătura campaniei „Inimă mare pentru cei mici!”

Vă invităm, pe toți care doresc să se alăture acestei inițiative să o facă cu toată inima.

Asociația Balinte Ionela are sediul în Tecuci, str. Alecu Russo nr. 2-4, bloc Vila, parter, cam. 3, cod poștal 805300, județul Galați, înregistrată în Registrul Asociațiilor și Fundațiilor cu nr. 1278/08.04.2019, CUI: 36694043, telefon: 0774 696 039.

Cont IBAN: RO17 RZBR 0000 0600 1902 6928, deschis la Raiffeisen Bank – Agenţia Tecuci.

* Le reamintim agenților economici că au posibilitatea să doneze 20% din impozitul pe profit, iar persoanele fizice pot dona 3,5% din impozitul pe venit prin Formularul 230.

Persoanele juridice ne pot solicita Contractul de sponsorizare și trimite pe email la: asociatiabalinteionela@yahoo.com .

Articole recomandate

Pin It on Pinterest

This website uses cookies to enhance your browsing experience.