365 online روليت 20 كريم بنزيما اصول لاعبي منتخب قطر لكرة القدم عربى اونلاين اسم كريستيانو رونالدو بالانجليزي ماتش باريس وبايرن نتائج الدوري الالماني

 

Cu toții cunoaștem condițiile vitrege din spitalul tecucean, dată fiind vârsta înaintată a așezământului medical. Prin unele compartimente s-a mai făcut câte ceva de-a lungul vremii, dar importantă a fost achiziția de echipamente medicale indispensabile, renovările rămânând întotdeauna pe ultimul plan.

 

Departamentul de Neonatologie – acolo unde începe viața, din cadrul Spitalului „Anton Cincu” Tecuci avea nevoie urgentă de renovări și aparatură corespunzătoare.

 

Administratorul firmei MTC Construct sponsorizează renovarea Departamentului de Neonatologie Tecuci

 

 Printr-un efort comun, Asociația Balinte Ionela a demarat o campanie de strângere fonduri pentru dotarea departamentului condus de dr. Liliana Dumitru. Însă, degeaba faci rost de aparatură performantă, dacă depozitarea ei și internarea mamelor cu nou născuți este în condiții improprii.

Vineri, 25 iunie 2021, la Spitalul tecucean a avut loc o întâlnire în care subiectul abordat a fost renovarea Departamentului Neonatologie. Asociația Balinte Ionela a găsit un sponsor inimos, în persoana patronului MTC Construct SRL Tecuci – Cătălin Pavel, care și-a propus să renoveze integral toate cele patru saloane ale Departamentului Neonatologie. Este un gest nobil făcut de un suflet mare pentru bebeluși – viitorul nostru.

 În urma discuţiilor, a fost estimată o sumă de 100.000 lei destinată renovării. Circuitul acestor  bani, un miliard lei vechi, este următorul: sunt virați în contul Asociației Balinte, apoi se achită materialele necesare conform avizelor / devizelor eliberate de constructor, iar recepția materialelor se va face de către Departamentul tehnic al Spitalului.

La întâlnirea din 25 iunie au luat parte managerul unității medicale – dr. Constantin Dinu, Cătălin Pavel – sponsor, administrator MTC Construct, Ionela Balinte, dr. Liliana Dumitru, Florin Istrati și Ciprian Stănică din partea societății Vila SA, precum și directorul economic al spitalului – Mihaela Sima și cons. juridic Monica Diaconu. Firma Vila execută aceste lucrări de renovare, iar lucrările se fac respectând structura existentă.

Decizia sponsorului Cătălin Pavel a fost luată deoarece cunoștea situația jalnică a Departamentului și pentru ca mamele să nu mai fi nevoite să meargă în alte localități din țară pentru a naște, dorind să avem aici, pe plan local un departament renovat complet, care să găzduiască bebelușii în condiții decente.

 

Renovarea Departamentului Neonatologie în plină desfășurare

 

 După ce s-au pregătit saloanele, respectiv înlăturat faianța, tâmplăria, gresia, conductele, stratul de pe pereți și tavan, spre sfârşitul lunii iulie s-a trecut la turnarea șapei de ciment.

Constructorul, muncitori ai societății Vila SA, pregătiți cu betoniera și utilaje, realizau șapa. Pentru zilele următoare aveau în vedere înlocuirea conductelor, izolația, sistemul de ventilație, tencuieli ale pereților, realizarea unei rampe și montarea altei tâmplării.

Este o vastă lucrare de care vor beneficia viitoarele mame și nou-născuți, un gest nobil făcut de administratorul MTC prin această sponsorizare.

 

Lucrări intense la Neonatologie. Curând, vechiul lăcaș va deveni „istorie”

 

 După două luni, la Departamentul Neonatologie din cadrul Spitalului municipal „Anton Cincu” Tecuci se lucra pentru renovarea completă a interiorului, pentru ca mamele și nou născuții să aibă condiții decente de găzduire, iar personalul medical să lucreze într-un mediu optim. Datorită sponsorilor inimoși, se moderniza clădirea, concomitent cu înlocuirea aparaturii învechite.

Administratorul MTC Construct SRL Tecuci, Cătălin Pavel, și-a propus să refacă complet acest departament, prin Asociația Balinte Ionela, aprovizionând cu materialele necesare constructorul.

 

 Până la sfârşitul lunii august a fost înlocuită vechea tâmplărie de la ferestrele saloanelor cu o alta din PVC, au fost aduse ușile comandate şi s-a început montarea lor. Urmau lucrările de aplicare a unui linoleum antibacterian, montarea faianței și gresiei, materiale care erau așteptate, comanda lor fiind efectuată.

La acea dată, patronul Cătălin Pavel a hotărât că ar trebui schimbat și mobilierul din saloane, propunându-și acest gest pentru cele patru saloane plus alte două destinate situațiilor mai dificile.

 

Patronul MTC Construct a decis să renoveze și etajul de la Neonatologia Tecuci

 

 Joi, 30 septembrie s-a finalizat montajul linoleumului antibacterian. Acest material, 160 mp de covor PVC fresh acoustic  albastru, a fost achiziționat din banii firmei VALGRIG SRL Liești și a costat 17.000 lei. Achiziția s-a făcut tot prin Asociația Balinte Ionela, ea fiind cea care primește sponsorizările mediului privat sau cei 20% din impozit pe profit pentru achiziții la spitalul tecucean.

Următorul pas era aplicarea gresiei și faianței în saloane și dotarea noilor băi cu toalete, chiuvete și dușuri, apoi montarea caloriferelor și mobilarea cu noile achiziții: paturi, pătuțuri speciale bebeluși, dulapuri, noptiere, aparatură.

 

În aceeaşi zi, la Spitalul tecucean a venit patronul Cătălin Pavel să vadă cum decurg lucrările. După o discuție cu dr. Liliana Dumitru și Ionela Balinte, a decis să fie renovat complet și etajul.

 Practic, la intrarea în Neonatologie, pe o scară se urcă la cele șase camere care găzduiesc vestiarele personalului medical, o magazie cu diverse, o toaletă antică care este scoasă din funcțiune, un culoar și un spațiu care se dorește a fi birou de monitorizare pentru situații de urgență. Spațiul acestui etaj este sinistru, ultima zugrăveală aplicată fiind atunci când a fost construit Spitalul, tâmplăria datează tot de atunci, vestiarele au și ele o vârstă considerabilă, de încălzire sau condiții de igienizare neputând fi vorba. Holul are urme vizibile de spargere și deplasare a cimentului şi rămâi cu impresia că te prăbușești în saloanele de jos la fiecare pas făcut. Pe toate zidurile observi lespezi mari de zugrăveală ce au căzut de-a lungul vremii.

Inițiativa luată este benefică, demnă de toată lauda, pentru că și personalul medical trebuie să aibă condiții decente de desfășurarea activității și, în primul rând, de igienizare, mai ales la timpurile actuale.

 

 

În continuare, Asociația Balinte Ionela se ocupă de Campania „Inimă mare pentru cei mici”, adică strângere fonduri pentru aparate medicale și reamintește agenților economici  că au posibilitatea de a dona trimestrial 20% din impozitul pe profit către Asociație. Administratorii firmelor private care doresc să se alăture inițiativei sunt bineveniți! Persoanele care doresc să se implice pot dona orice sumă în contul Asociației, cu mențiunea „dotare spital”.

 

Puteți dona orice sumă în contul Asociației Balinte Ionela, cu mențiunea „dotare spital Tecuci”: 

Cont IBAN: RO17 RZBR 0000 0600 1902 6928 Banca Raiffeisen

Cod Swift: RZBRROBUXXX 

Vă mulțumim din inimă pentru implicare!

 

Articole recomandate

Pin It on Pinterest

This website uses cookies to enhance your browsing experience.