În data de 17 aprilie 2019, în cadrul proiectului educațional Familii Fără Hotare,  coordonat de prof. Alina Tomozei, s-a desfășurat atelierul de creație plastică intitulat „Simbol și tradiție”, desfășurat în parteneriat cu Colegiul Național „Calistrat Hogaș” Tecuci, Școala Specială „Constantin Păunescu” Tecuci, Centrul de Reabilitare și Reintegrare Socială „Casa David Austin” din com. Munteni, psihologul școlar Violeta Colea și maistrul textil Constanța Avădaniei.

Activitatea a avut ca scop conștientizarea importanței Sf. Paște, a tradițiilor și obiceiurilor pascale și importanța simbolistică a acestora. În cadrul activității elevi de diferite vârste (de la preșcolari până la elevi de liceu) au lucrat în grupuri obiecte decorative pentru Sf. Paște: coșulețe din hârtie răsucită, figurine din polistiren pictate cu acuarele acrilice, ouă din polistiren și plastic pictate cu acuarele acrilice și accesorizate cu sclipici, mărgele, hârtie colorată, pene colorate. Un grup de elevi a creat felicitări cu mesaje scrise în limba română și franceză și ornamente decorative din hârtie prin tehnica oregami.

Sponsorii activității au fost: Asociația Balinte Ionela, care a oferit tuturor participanților pachete cu dulciuri și jucării lego copiilor de la Școala Specială și de la Centru de Reabilitare și Integrare Socială „Casa David Austin” Munteni, iar Restaurantul „La Passione” a oferit câștigătorilor vouchere de masă.

Articole recomandate

Pin It on Pinterest

This website uses cookies to enhance your browsing experience.